3Violas

3Violas – letterlijk 3 altviolen – wordt dus ook gevormd door 3 jonge, getalenteerde, gedreven altviolisten die eigentijdse arrangementen spelen van bekende nummers uit alle tijden en stijlen. Deze musici studeerden allen klassiek altviool aan het conservatorium in Amsterdam, waar zij elkaar hebben leren kennen.
Naast hun opleiding in de klassieke muziek, hebben zij ook een grote liefde voor vele andere muziekstijlen en zich daarin verdiept. Om deze muziek mix ook te kunnen laten horen op podia, hebben zij 3Violas in 2015  opgericht, waarmee ze diverse miniconcerten geven.

Hedendaagse arrangementen voor 3 altviolen

Met 3Violas maken deze altviolisten strijk-arrangementen gebaseerd op bekende nummers uit alle tijden en genres. Zo speelden ze op het Bachelor eindexamen van Geerten Feller een arrangement op basis van het nummer ‘One’ van Swedish House Mafia, dat in 2010 een grote house hit was! In de video hiernaast zijn fragmenten hiervan te zien en te beluisteren.

3Violas wordt gevormd door de inmiddels goed bevriende altviolisten Geerten Feller, Floris Faber en Hessel Moeselaar.
Deze heren musici zijn constant bezig hun repertoire uit te breiden met ‘out of the box’- arrangementen van verrassende nummers.

  • 3Violas
  • 3Violas
  • 3Violas
  • 3Violas
3.3 (65.71%) 7 votes