Cello viool duo

Cello viool duo Saskia

Saskia van Otterloo – Plagge speelt met samen met haar violiste Marleen prachtige klassieke en licht klassieke muziek en kamermuziek dat niet alleen geschikt is voor een mini-concert maar ook als stijlvolle klassieke achtergrondmuziek kan dienen tijdens een chique ontvangst bijvoorbeeld.

Bovenstaande foto is van Maurice Mikkers. Saskia (cello) en Marleen (viool) spelen hier op een wel zeer bijzondere bijeenkomst in Chateau Neercanne, waar zij – om de gasten een éxtra bijzonder gevoel te geven – bij binnenkomst van de gasten geblinddoekt spelen! (knipoog naar de geschiedenis…..)

Naast haar cello-viool duo speelt deze charmante en klassiek geschoolde celliste ook nog in verschillende andere ensembles.
Celliste Saskia is ook te boeken met haar cello-piano duo met klassiek pianiste Noriko Yabe, en als trio met piano, cello en klarinet.

Live klassieke muziek als licht klassieke achtergrondmuziek tijdens ontvangst, mini-concert of muzikaal intermezzo tijdens bijvoorbeeld diner of bij huwelijksceremonie of tijdens een uitvaart-ceremonie / begrafenis.

Saskia werd in 1979 te Haarlem geboren. Vanaf haar vijfde jaar kreeg ze celloles van haar vader. Daarna studeerde zij achtereenvolgens bij Harro Ruijsenaars, Michel Dispa, Dmitry Ferschtman en Gregor Horsch. Ook heeft zij barokcello gestudeerd bij Wouter Möller.

Zij volgde masterclasses bij grootheden als Ralph Kirschbaum, Tsuyoshi Tsutsumi, Valter Despalij, Heinrich Schiff, Menahem Pressler en George Pieterson.

Op 12-jarige leeftijd trad zij solistisch op bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest. Sindsdien soleerde zij nog verscheidene malen bij andere orkesten.

In zowel 1993 als 1996 behaalde Saskia de eerste prijs op het Inter Provinciaal Muziek Concours en het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Dit bezorgde haar solistische optredens in Noorwegen, Slovenië en Polen.

Zij behaalde tevens verschillende prijzen in het Prinses Christina Concours, waaronder de Gaudeamusprijs voor hedendaagse muziek. Dit bezorgde haar o.m. optredens in Parijs en concerttournees door Japan en de Verenigde Arabische Emiraten.

Saskia heeft een grote interesse in kamermuziek. Zij was prijswinnaar in het Internationale Charles Hennen Concours voor kamermuziek en gaf reeds vele kamermuziekconcerten in Nederland, België, Duitsland en Zuid-Afrika.

Sinds 2004 vormt Saskia met klarinettist Arno Stoffelsma en pianiste Cathelijne Noorland ‘Trio Burlesco’. Dit trio trad o.a. op in de concertseries ‘het Debuut’ en ‘Young Professionals in Music’. Ook maakte het trio diverse radio-opnames en was het in 2007 te gast in het TV-programma “Vrije Geluiden”. In 2008 won het trio op het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw de publieks-, de pers- en de AVRO klassiekprijs, die hen in de gelegenheid stelt om een CD op te nemen. Daarnaast geeft Saskia regelmatig recitals met diverse pianisten.

Saskia heeft in 2004 met succes de academie van het Koninklijk Concertgebouworkest gevolgd. Daarnaast remplaceerde zij regelmatig in diverse Nederlandse orkesten. (o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest)

Vanaf augustus 2008 is zij als vast orkestlid verbonden aan het Brabants Orkest. Saskia Plagge bespeelt een cello van de Franse vioolbouwer Vuillaume, Parijs 1872.

Beoordeel pagina