Nederlandse vocal popgroep de Meisjes met de Wijsjes

Hollandse zangeressen act de Meisjes met de Wijsjes
Unieke Nederlandse vocal popgroep

Deze Hollandse zangeressen act de Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocal popgroep die sinds 2015 de harten van het publiek verwarmt met de heerlijke nostalgie van het Nederlandstalige lied. Nederlandstalige klassiekers van toen en nu blazen zij, met een theatrale knipoog, nieuw leven in door er een unieke, vierstemmige draai aan te geven. A capella of met begeleiding, versterkt en akoestisch. De Meisjes klinken als een sprankelend, fris en krachtig geheel. Het is steengoed, ludiek én bijzonder!

Hoe leuk is dat!” – Jan Smit
Wat gaaaaaaaaf, waar komen die zo plots vandaan” – Marco Borsato
Dolkomisch en recht in je hart” – Ruud Smulders – Radio538
Wat gaaf, te gek hoor dames!” – Edsilia Rombley
Fantastische stemmen, spannend, pittig, fris en krachtig.” – Publiek
“Wat een feest om met deze dames te mogen werken. Met hun prachtige zangstemmen en mooie uiterlijk brachten ze letterlijk meer kleur in de zaal.
Awarduitreikingen zijn over het algemeen vrij lastig omdat het een opsomming is van vele categorieën en vele winnaars, maar doordat de meisjes met de wijsjes liedjes op maat hadden geschreven, kreeg de avond een persoonlijk tintje. De vrolijke melodieën waren een welkome afwisseling tussen de uitreikingen door. Chapeau!!” Florence Cartigny organisator Zoover Awards;

Theatervoorstelling Tegeltjeswijsheid 2018

Van januari t/m april 2018 maken zij de Nederlandse theaters onveilig met jhun avondvullende voorstelling ‘Tegeltjeswijsheid’. Onder begeleiding van multi-muzikant Martijn Bos gaan ze op een komische en muzikale manier op zoek naar de ultieme Nederlander. Misschien ben jij dat wel…
Je komt er maar op een manier achter! Check de speellijst en bezoek dMmdW in een van de theaters! (zie trailer bovenaan de pagina)

Mobiel akoestisch of als podium act

Mobiel, akoestisch: de Meisjes bewegen zich tussen de borrelende gasten door en brengen hun Hollandse Wijsjes onversterkt en daarom heel intiem ten gehore; Het Dorp voor Oma Truus in een rustig hoekje, Beauty & the Brains voor dat stel mooie vrouwen aan de bar.
Podium act: de Meisjes treden op op een centraal podium als act of als achtergrondmuziek. Ze bouwen de set op van a capella luisterliedjes naar dansbare meezingers met begeleidingsband, vierstemmig!
Concert: een compleet verzorgd luisterprogramma van 30 tot 45 minuten waarin de Meisjes met de Wijsjes u zullen amuseren en ontroeren met Hollandse Wijsjes van toen en nu, verbonden door komische sketches.

Lied op maat – arrangement op maat

Iedere show kan op maat worden gemaakt. In overleg met de klant kan vrijwel alles gerealiseerd worden.
Bij het vieren van een speciale gelegenheid kunnen de Meisjes met de Wijsjes aan het onderwerp een uniek lied kunnen wijden. Een nieuwe Nederlandse tekst op een bestaand arrangement of zelfs een nieuw vocaal arrangement! .Er wordt met de klant besproken waar de tekst over moet gaan, met alle ruimte voor het aandragen van eigen ideeën. Deze optie is helaas niet geschikt voor last minute aanvragen.

Workshops van de Meisjes met de Wijsjes

De Hollandse zangeressen van de Meisjes met de Wijsjes kunnen ook workshops geven:
Muziektheater workshop is leuk voor een twee uur durende workshop. Het eerste uur wordt gewijd aan spel/theatersport oefeningen en het tweede uur wordt een arrangement aangeleerd.
Workshop Close Harmony / Meerstemmig zingen is een 1 uur durende workshop waarbij ze gaan zingen en een arrangement aanleren.

Sinterklaas- en kerstrepertoire

De Meisjes zouden de Meisjes niet zijn als zij voor het oer-Hollandse Sinterklaasfeest en de Amerikaanse variant geen maatwerk in huis hadden. De welbekende Nederlandse Sinterklaas- en Kerstnummers zijn in een fris jurkje gestoken en kunnen uw pakjesavond of Kerstborrel net dat extraatje geven.

De Meisjes met de Wijsjes wordt gevormd door Arianne Abbestee, Simone Breukink, Tessa Jimmink en Fardoe Swaanswijk.

TECHNISCHE RIDER DE MEISJES MET DE WIJSJES
De ervaring leert dat een soundcheck met vier stemmen en zo’n 30 minuten duurt. De volgende technische apparatuur en podium afstelling dient aanwezig te zijn om de verplichtingen naar behoren na te kunnen komen:
Podium en speelvlak
1. OPDRACHTGEVER zal er zorg voor dragen dat er een stabiel, onbeweegbaar en vlak podium van minimaal 4 x 3 meter aanwezig is voor deze act, tenzij anders is overeengekomen in geval er geen podium aanwezig is.
2. Indien de hoogte van het podium hoger is dan een normale traptrede, graag een opstapje bij de voorkant of zijkant van het podium. Het podium dient te zijn schoongeveegd.
3. Het podium dient gelijkvloers en zonder obstakels te bereiken zijn vanaf de laad- en losplaats. De afstand van deze plaats tot dit podium dient maximaal 25 meter. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan kan worden, worden de extra gemaakte manuren aan de OPDRACHTGEVER in rekening gebracht.
4. OPDRACHTGEVER dient te zorgen voor deugdelijke stroomaansluitingen op of in directe nabijheid (binnen 5 meter) van het te gebruiken podium. Deze dient volledig gescheiden te zijn van andere elektra binnen de accommodatie.

Opstelling podium:

X Zang 1    X Zang 2    X Zang 3    X Zang 4
X monitor 1                   X Monitor 2

Geluid en licht
5. De minimale PA vereisten zijn:
– 2 actieve speakers
– 2-4 x floormonitor
– 1x mengtafel, min. 8 kanalen
– 1x ingang voor laptop (afspelen orkestband / muziek)
– 4 handheld zender zangmicrofoons
– 4 microfoonstatieven zonder ‘hengel’ en met ronde voet
Microfoons als uitgangspunt voor de soundcheck graag qua toonregeling en gain voor iedere zangeres identiek. Rekening houdend met dat vier vrouwenstemmen snel wat schel en hoog zullen klinken. De monitormix graag op elke monitor gelijk. Geen galm op de monitors, op de main
PA graag subtiel gebruiken.

* Ze hebben bij een aantal nummers instrumentale banden op USB of telefoon. Ze geven de geluidstechnicus een setlist en/of cue zodat hij deze kan aanzetten.
6. De minimale Licht vereisten zijn:
– T-Balk met 4 Spots, geen blauw of groen licht.
– Stageplot 4 meter x 3 meter

 • Hollandse tegeltjes jurken
 • de Meisjes met de Wijsjes zangeressen act
 • De Meisjes met rood wit blauw oranje jurkjes
 • Nederlandstalige zangeressen act
 • De Meisjes met de Wijsjes
 • De Meisjes met de Wijsjes
 • De Meisjes met de Wijsjes
 • De Meisjes met de Wijsjes
 • De Meisjes met de Wijsjes
 • De Meisjes met de Wijsjes
 • Trefwoord

 • Categorie

 • Genre

 • Thema

 • 5 (100%) 3 votes