Spaans Flamenco duo Fuego

Flamenco Fuego duo – Spaanse act

Flamenco Fuego duo of trio brengt een compleet en afwisselend programma met virtuoze gitarist, Spaans-Nederlandse zangeres en optioneel flamenco danseres en/of cajónist (percussie instrument). Een energieke Spaanse act waarbij zang-, dans- en gitaar nummers elkaar afwisselen elkaar en waarbij improvisatie en natuurlijk samenspel een rol speelt. Uiterst geschikt tijdens een tapas borrel, Spaans diner of evenement in thema Spanje, bijzonder ontvangst of als achtergrondmuziek tijdens het diner.

Optreden kan ook deels interactief door publiek mee te laten klappen en stampen of energieke ritmes en een ‘Olé ‘ zal ook niet ontbreken!

Diverse soorten Spaanse muziek

Er is zowel aandacht voor de ‘cante jondo’ (diepe flamenco zang) zoals seguiriyas en soleá, als voor de lichtere vormen zoals alegría en fandangos. Zuid-Amerikaanse invloeden uit de canciones de ida y vuelta (tangos, guajiras en rumba) komen aan bod, evenals teksten van de Spaanse dichter Frederico Garçia Lorca.

Fuego zang-gitaar duo of trio met danseres

Trio Fuego bestaat uit een vaste kern van zangeres Helena, gitarist Edsart en danseres Mirjam, maar treedt voor verschillende gelegenheden ook op in grotere bezettingen. Een kleurrijk optreden met vurige ‘Fuego’ flamenco stukken en met ingetogen Spaanse liedjes. Een danseres met waaiers, gekleurde mantones (sjawls) en castagnettes. Desgewenst met interactieve karakter als de gasten mee mogen klappen, stampen en zingen! OLÉ!

De gitarist van duo Fuego kan ook als solist geboekt worden. Deze virtuoze flamenco gitarist Edsart weet met zijn Spaanse gitaarspel een diepe indruk na te laten.

Maar ook een hele Spaanse flamenco dansshow – Flamenco Fuego Grande – met 4 of meer kleurrijke Spaanse danseressen begeleid door live trio kan geboekt worden voor bijvoorbeeld een energiek intermezzo of slot van een Spaanse avond!

  • Trefwoord

  • Categorie

  • Genre

  • Thema

    Beoordeel pagina