Flamenco Fuego Grande

Flamenco Fuego Grande brengt een wervelende flamenco show

Roffelende ritmes, gepassioneerde zang en wervelende dans stoken de vuren op! Fuego!
Deze flamenco show is een perfecte openingsact en/of intermezzo en/of slotact van een Spaans evenement. Ze kunnen 2 showblokken (à ca 10 minuten) met danseressen verzorgen en de avond voorzien van Spaanse live muziek.

5 danseressen op muziek van een zangeres, een percussionist en 2 flamenco gitaristen (soms met fluitist), met spetterend voetenwerk en meeslepend gezang. De danseressen zingen en klappen er ook bij en enthousiasmeren het publiek.

Deze Flamenco Show avond staat garant voor een belevenis vol passie, diepgang en betovering. Flamenco in zijn soberheid en directe, expressieve kracht. De rauwe kreet van de zang, de sprankelende gitaar en de stuwende percussie bieden het decor voor de dansers die met hun krachtige en ritmische voetenwerk voor het nodige spektakel zorgen. Momenten van melancholie, intensiteit, trots en levenslust wisselen elkaar af in een krachtige stroom. Spontaan, eerlijk en altijd vol improvisatie, waardoor ieder optreden ook voor de artiesten altijd weer een belevenis is.

Het Flamenco Fuego Trio of Kwartet zorgt voor de onvervalste Spaanse klanken op zang, flamenco gitaar, cajón en eventueel 2e gitaar of fluit.

Flamenco Fuego Grande Energizing Act

Deze show is ook te boeken voor één intermezzo met kleinere band. In een 10 minuten durende show worden zang, dans en gitaar gecombineerd. Deze show bestaat uit de krachtige en passionele Sevillana dans, dit is een authentieke en belangrijke dans uit Sevilla waarbij gebruik gemaakt wordt van castagnetten. In deze spetterende show wordt gebruik gemaakt van de basale eigenschappen van het lichaam, de stem, eigen handen en voeten voor ritme, muziek en dans.
De gitarist gebruikt zijn instrument naast melodisch instrument ook als percussie-instrument, waardoor nog meer impact aan deze show wordt gegeven. De Flamenco Fuego Energizer is uiterst geschikt als welkomstact, oppepper tijdens een congres, krachtig diner intermezzo of als startsein voor een spectaculair dansfeest. Optioneel kan deze act worden uitgebreid met een cajónist.

Flamenco dansworkshop

Tevens kan deze groep workshops geven die kunnen bestaan uit een Sevillana, een parendans tegenover elkaar, die de danseressen met waaiers dansen. Maar ook workshops met eenvoudig voetenwerk en handgeklap, basis ritmes waaraan iedereen gemakkelijk mee kan doen, met zo nu en dan een Spaanse ‘yell’ voor de ultieme energie! Een danseres staat op het podium die de workshop leidt en de andere danseressen gaan in het publiek om de dans te demonstreren en de gasten te assisteren.

Uiteraard is ook alleen één van de gitaristen te boeken (eventueel met zangeres) zonder danseressen, voor een kleiner evenement zie flamenco Fuego duo of trio.

Flamenco Fuego duo of trio brengt een compleet en afwisselend programma met virtuoze flamenco gitarist, Spaans-Nederlandse flamenco zangeres en optioneel flamenco danseres en/of cajónist (percussie instrument). Een energieke Spaanse act waarbij zang-, dans- en gitaarnummers elkaar afwisselen elkaar en waarbij improvisatie en natuurlijk samenspel een rol speelt. Uiterst geschikt tijdens een tapas borrel, Spaans diner of evenement in thema Spanje, bijzonder ontvangst of als achtergrondmuziek tijdens het diner.
  • Trefwoord

  • Categorie

  • Genre

  • Thema

  • Beoordeel pagina