Jazz duo Saint Michel

Saint Michel speelt easy pop- en jazzmuziek

Saint Michel jazz duo wordt gevormd door de uitstekende pianist Michiel en contrabassist Jasper. Dit bijzonder getalenteerde en muzikale duo speelt al sinds 2006 samen en in 2010 vormen zij officieel het easy jazz duo Saint Michel. Ze doen deze chique naam eer aan met hun stijlvolle performance en zeer muzikale samenspel op hoog niveau. Speels geïnspireerd, zijn Michiel en Jasper aan elkaar gewaagd en nemen zij elkaar mee in het muzikale landschap. Duo spel is voor hen bij uitstek geschikt om verder te gaan dan alleen stukken te spelen: zij creëren ook muzikale lounge sferen.

Jazz duo perfect tijdens sitting diner

Voor een chique diner, een classy gala, een relaxed after diner drinks, is easy jazz duo Saint Michel zeer geschikt. Maar ook als een muzikaal intermezzo is gewenst tijdens een diner, kunnen zij dat verzorgen, desgewenst met een gastoptreden van een jazz zangeres. Het repertoire van duo Saint Michel gaat van easy jazz tot easy pop en latin jazz. Het is een semi-akoestisch duo met een beschaafd volume waarbij de gasten elkaar prima kunnen blijven verstaan. Standards uit The American Songbook worden gespeeld als ook het Braziliaanse bossanova en latin jazz repertoire. Ook is er ruimte voor eigen composities die meteen vertrouwd klinken.

Mooi plaatje: vleugel met contrabas

Niet alleen het beeld van een vleugel met contrabas is prachtig, maar het klinkt ook fantastisch. Pianist Michiel speelt graag op een (gestemde!) vleugel. Indien niet aanwezig, dan neemt hij standaard zijn elektrische piano mee. Desgewenst kan Buro van Otterloo zorgen voor een gehuurde vleugel bij haar vaste leverancier.

Voor lichte achtergrondmuziek als solo pianist of met een jazz trio of jazz combo, is de pianist van Saint Michel een perfecte allround muzikant. Een veelzijdige, conservatorium geschoolde pop-jazz-latin pianist, die solo optreedt, maar ook als jazz trio of met zangeres, ook als achtergrondmuziek tijdens diner of receptie.
Het repertoire gaat van jazz tot populair en lounge tot latin voor achtergrondmuziek of mini-concert.

Als wereldmuziek pianist is hij actief geweest met Cheb Douzi, de populaire Marrokaanse zanger van de rai-muziek en speelde hij bij de band Massada. Sinds enige jaren werkt hij ook samen met musicalster Rhetta Hughes (Tommy Award) als pianist, arrangeur en muzikaal leider.

Ahmad Jamal en Israel Crosby, Oscar Peterson en Ray Brown, Keith Jarret en Gary Peacock tot Bill Evans en Marc Johnsen, zijn oa belangrijke muzikale invloeden voor de beide heren.
Beiden studeerden jazz aan de conservatoria van Utrecht, Hilversum en Amsterdam.
Ze traden op met o.a. Bert van den Brink, Michiel Borstlap, John Engels, Ferdinand Povel, Dick de Graaf, Rob van Kreeveld, Nancy Marano (VS), Rita Reys, Denise Jannah, Peter Guidi, Eric Vloeimans, Jesse van Ruller, Maria Markesini (Gr.) en Maarten van de Grinten.
5 (100%) 1 vote