Jazz trio Gideon

Jazz trio Gideon

Het jonge, talentvolle jazz trio / kwartet van Gideon bestaat uit saxofoon (Gideon), contrabas en drums. Dit trio speelt met name jazzmuziek uit de jaren 50 en 60. Deze bezetting zorgt voor veel interactie tussen de musici en veel vrijheid in de improvisaties zonder dat het een ‘piep-knars’ orkest wordt. Integendeel: ze spelen razend goed, heerlijke, goed in het gehoor liggende jazz!

Ondanks de jonge leeftijd van de musici hebben zij wel al meerdere malen op het North Sea Jazzfestival gespeeld. Ook op de grotere podia zijn zij steeds vaker te zien en horen.
Gideon, de leider van de band, heeft al een fantastische warme toon en klank in zijn tenor saxofoon, helemaal zoals je een saxofoon wil horen klinken… zoetgevooisd en perfect getimed!
Het Jazz Trio van Gideon heeft ook regelmatig gastmusici zoals Simon Rigter en Anna Serierse.

Het trio laat zich inspireren door het Sonny Rollins trio en de muziek van John Coltrane.

Dit zeer talentvolle jazz trio kan geheel akoestisch spelen!

Gideon Tazelaar (1997) begon op zijn 7e met saxofoon les. Op zijn 14e werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam. Op zijn 8e trad hij op in het Concertgebouw in Amsterdam en vanaf zijn 11e speelde hij bijna ieder jaar op het North Sea Jazz Festival. Hij viel reeds enkele malen in bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. Gideon wordt geroemd om zijn virtuoze improvisaties.

Ties Laarakker (1989) begon op jonge leeftijd met muziek maken. Hij koos op zijn 14e voor de contrabas en werd op zijn 16e toegelaten tot het conservatorium van Amsterdam. Hij speelde in klassieke orkesten, popbands en ontelbare jazzformaties. Uiteindelijk ontpopte hij zich in ensembles als Bop This! en de Dutch Concert Big Band tot de zuivere jazzbassist die hij nu is. In zijn vrije tijd studeert hij wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Wouter Kühne (1996) begon op zijn derde te drummen op potten en pannen en kreeg op zijn 7e zijn eerste drumles. Op zijn 16e maakte hij zijn debuut op het North Sea Jazz Festival. Afgelopen jaar deed hij eindexamen en werd toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam.

  • Jazz trio Gideon, bestaande uit saxofoon, contrabas en drums
Beoordeel pagina