Cello viool duo

Salonorkest MasQué

Salonorkest MasQué is een meesterlijk strijkorkest dat zijn oorsprong vindt in de orkesten van Joop van den Ende. Uitstekende musici die ook begrijpen wat ‘entertainment’ betekent. Vrolijke, licht klassieke muziek en salonmuziek uit de jaren 20 en 30 van walsen tot foxtrot, one step en tango. Perfect voor een chique ontvangst, receptie of gala diner. Of om een officiële ceremonie muzikaal te omlijsten.

Het Salon Orkest MasQué speelt in principe geheel akoestisch en verzorgt zelf het licht, de mooie klassieke houten lessenaars met vaandels en kan zelf tegen zeer concurrerende prijs een vleugel inhuren als deze niet aanwezig is op locatie. In uitzonderlijke gevallen kan de pianist met een elektrische piano komen, maar heeft natuurlijk veel minder cachet en past niet in deze gala-achtige setting met de heren musici in rokkostuum…
De authenticiteit van het orkest is tot in het kleinste detail uitgewerkt; niet alleen in de muziek, maar ook in de aankleding.

Repertoire Salonorkest MasQué: ’20 /’30

Dankzij gerichte zoektochten langs antiquariaten, particulieren, bibliotheken van conservatoria en ruilbeurzen heeft het orkest inmiddels een immense verzameling opgebouwd van originele salonmuziek uit de jaren twintig. Behalve evergreens, volksmelodieën, arrangementen van vocale stukken en licht klassieke muziek, staan ook Engelse, Duitse en Weense walsen en foxtrots uit alle delen van de wereld op het repertoire.
Het orkest doet de glorietijd van Charlie Chaplin, Marlène Dietrich, Coco Chanel, Greta Garbo, Duke Ellington en de Cotton Club herleven. De muziek brengt u terug naar de swingende jaren van de Gold Rush, Al Capone, dandy´s, snorren, rokkostuums, klokhoedjes en lakschoenen.

De talrijke salonensembles uit de jaren twintig speelden vooral voor de gegoede burgerij. Driekwart eeuw later wekt Salonorkest MasQué de bruisende frivoliteit van de Roaring Twenties tot leven op kleine en grote feesten, zakenparty’s, bruiloften en privé-partijen.

Het repertoire kan aangepast worden aan ieders individuele wensen.

In het voorjaar van 1994 besloot een internationaal gezelschap van getalenteerde en klassiek opgeleide musici het Salonorkest MasQué op te richten. Het ensemble komt voort uit het oorspronkelijke orkest van de Nederlandse versie van de musical The Phantom of the Opera, wat is geproduceerd door Joop van den Ende.

Salonorkest MasQué bestaat uit een Roemeense contrabassist, een tweede violist uit Turkije en een altviolist, stehgeiger, cellist, slagwerken en pianist/accordeonist van Nederlandse afkomst. Al deze musici vervullen prominente rollen in diverse Nederlandse orkesten.

  • Salonorkest MasQué doet de glorietijd van van Charlie Chaplin, Greta Garbo, de Cotton Club etc. herleven.
  • Salonorkest MasQué doet de glorietijd van van Charlie Chaplin, Greta Garbo, de Cotton Club etc. herleven.
  • Salonorkest MasQué doet de glorietijd van van Charlie Chaplin, Greta Garbo, de Cotton Club etc. herleven.
4.9 (97.27%) 44 votes