Violist Walter: viool, zang en theater

Violist Walter (1988) is een veelzijdig jong talent op viool in combinatie met zang en theater. Walter speelt naast klassiek viool ook geïmproviseerde muziek (bijvoorbeeld als elektrische violist bij een DJ), popmuziek en wereldmuziek zowel op akoestische viool als elektrische viool. Daarnaast is hij de derde violist van StringCats XL – het welbekende elektrische violen duo StringCats met klassieke én moderne hits in hedendaagse (viool-) arrangementen.

Walter was tevens te zien bij The Voice of Holland 2018/2019, waar hij helaas in de battle afscheid moest nemen van dit programma.

Hij speelde onder andere met Trijntje Oosterhuis, Racoon, Guus Meeuwis, Paul de Leeuw, Jan Vayne en Carel Kraayenhof en treedt regelmatig op met het populaire en van TV bekende Electric Violin Duo StringCats.
Tevens speelt hij mee in de nieuwste show van Buro van Otterloo: From Classics to Cyber

Walter kreeg zijn eerste vioollessen op vierjarige leeftijd bij Taetske Strouken aan de muziekschool in Goirle. Na het behalen van zijn D-examen, werd hij op 16-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Fontys Conservatorium te Tilburg. Daar heeft hij lessen gevolgd bij Thijs Kramer, Chris Duindam en Jenny Spanoghe.
Na het behalen van zijn bachelordiploma in 2012 werd hij toegelaten tot de masteropleiding ‘Master of Music’ aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Daar studeerde hij in 2015 cum laude af met een voorstelling waarin hij zijn vioolspel combineerde met muziektheater.
Naast klassieke muziek en muziektheater heeft hij zich tevens verdiept in geïmproviseerde muziek, popmuziek en wereldmuziek.
  • Violist Walter de Kok
  • Elektrische violen act
  • Trefwoord

  • Categorie

  • Genre

  • Thema

  • Beoordeel pagina