Oprichtster

Katelijne van Otterloo - van de Loo
Katelijne van Otterloo - van de Loo
Creatief directeur, bouwkundig ir., pop-jazz zangeres Katelijne van Otterloo

Achtergrond van artiestenbureau Buro van Otterloo

Artiestenbureau  Buro van Otterloo is in oktober 2008 van start gegaan met bouwkundig ir. en jazz zangeres Katelijne van Otterloo aan het roer. Zij heeft daarvoor 4 jaar ervaring opgedaan in de entertainment- en evenementenwereld als creatief directeur van een entertainmentbureau.

Na deze periode besloot zij samen met haar trouwe team Helena Gitzels, Gerdien van den Bosch (tot 2011) en Bas van Otterloo onder haar eigen naam verder te gaan zodat Buro van Otterloo een eigen signatuur kon krijgen.

Door nieuwe inspiratie, inzichten en partners, ontstonden goede ideeën voor betaalbare kwaliteit in muziek en entertainment en een beleid gericht op warme, lange termijn relaties.

Volgens Katelijne is er een enorme behoefte aan een artiestenbureau dat meer is dan alleen een boekingsbureau. “Klanten willen dat je meedenkt, advies geeft waar ze wat aan hebben omdat je begrijpt waar het om gaat en vooral ook dat je aanvoelt waar het naar toe moet: het doel van het evenement. En dat onderstrepen we dan met passend entertainment, vaak op maat gemaakt.”
Omdat zij als academica dezelfde taal spreekt als de opdrachtgevers uit het top bedrijfsleven, kan zij de bedrijfstechnische materie vertalen naar muziek, acts, shows en stijlvol entertainment. Entertainment op hoog niveau, het kan écht!
Katelijne is overtuigd van haar toegevoegde waarde en heeft deze reeds vele malen bewezen en combineert haar zangcarrière met veel plezier met haar eigen Artiestenbureau Buro van Otterloo.

Buro van Otterloo wil inspringen op de toenemende vraag naar advies omtrent entertainment, de hoge kwaliteit, professionaliteit en flexibiliteit van de artiesten en de natuurlijk de betaalbaarheid van de acts en van de creatieve maatwerkproducties die zij levert.

Katelijne van Otterloo studeerde af als bouwkundig ir. aan de Technische Universiteit in Delft in 2000 en is daarnaast een ervaren zangeres / presentatrice met meer dan één talent. Zij ‘bouwt’ nu niet meer met bakstenen, maar met talenten van mensen, die zelf ook graag ‘bouwen’ en ‘groeien’. Zij kent als geen ander de wereld óp, áchter en vóór het podium, zij kent het bedrijfsleven als exploitatie adviseur en marketing- en communicatiemanager en zij is met muziek opgegroeid en daarom de perfecte en unieke schakel tussen enerzijds de directie van een bedrijf die een evenement wil organiseren met een bepaalde doelstelling en anderzijds de artiesten voor wie zij de wens / doelstelling goed kan vertalen.

Samen met haar man Bas van Otterloo, hoofd programmering van het Metropole Orkest, producer, componist, arrangeur en bassist, heeft zij een groot persoonlijk muzikaal netwerk. Zij staat in direct contact met vele getalenteerde mensen en gezelschappen, bekend of (nog) niet bekend.Katelijne en Bas van Otterloo tijdens gala Soldaat van Oranje de musical 2015

Als creatief directeur ben ik dus verantwoordelijk voor het geheel, een soort architect van dit artistieke en ook zakelijke bureau. Ik vind het een uitdaging om mijn ervaring in de muziek- en televisiewereld met mijn academische opleiding tot Bouwkundig ir. te combineren. Best of both worlds eigenlijk binnen mijn eigen onderneming. Heel erg dankbaar, blij en trots ben ik op de mensen om mij heen op kantoor, thuis (man geweldige man Bas, mijn zoon en mijn dochter) en in mijn bijzondere en persoonlijke sociale en zakelijke netwerk, die mij met raad en daad bijstaan.”

Voortdurend is zij met haar team op zoek naar nieuw talent dat zich onderscheidt in kwaliteit en originaliteit en daarnaast ontwikkelt zij entertainment concepten en (openings-) acts op maat zoals bijvoorbeeld StringCats en Breakdance-act op maat, maar ook dansshows en complete dinershows met diverse disciplines.

Als meisje van 4 jaar zat zij al achter de piano, met 5 jaar zong zij al voor publiek, vanaf 7 jaar genoot ze 13 jaar van klassieke pianolessen, met 8 jaar maakte ze haar eerste ‘show tussen de schuifdeuren’, studeerde aan de T.U. in Delft en is Bouwkundig ir. geworden. Naast haar studie stond ze veel op het podium als jazz zangeres en popzangeres, later ook als een van de 4 zangeressen van Top 40 meidengroep EXPOSURE met wie zij toerde door Nederland en Europa en op bijzondere plekken in het buitenland optrad (o.a. in Thailand en op de middenstip in het Olympisch Stadion in Rome, bij de championsleague finale Ajax-Juventus, voor 85.000 toeschouwers), deed een duo-presentatie met Jeroen van der Boom in het SBS6 programma EXPLOSIEF in 1998.

compilatie foto Katelijne van Otterloo

Katelijne 5 jaar / presentatrice tv programma EXPLOSIEF / jazzzangeres

Na al deze jaren van muziek en show studeerde zij nog af, schreef daarna haar eigen liedjes, produceerde 4 solo albums waarvan 2 releases in Bangkok (Thailand) , stond daarmee in de Nederlandse theaters en trad naast in Nederland ook op in landen als Duitsland, Thailand, Frankrijk, België en Zwitserland. Katelijne deelde op jazzpodium met grootheden als Louis van Dijk, Thijs van Leer, Ruud Jacobs etc., en werkte 4 jaar in het bedrijfsleven en startte toen als zelfstandig ondernemer met haar eigen artiestenbureau Buro van Otterloo. Katelijne van Otterloo is een artistiek onderneemster die haar vaardigheden als conceptueel denker (ingenieur) combineert met haar passie en talent voor muziek (zangeres, song schrijfster). Een unieke combinatie die terug te vinden is in het succes van Artiestenbureau Buro van Otterloo!