Pop jazz zangeres Katelijne van Otterloo

Jazz zangeres Katelijne van Otterloo (pop-jazz music)

Reactie klant optreden Katelijne 5-tet in het Scheepvaartmuseum: “Het is helemaal naar wens verlopen. De muziek, zowel het optreden als de muziekkeuze, viel erg goed in de smaak en zorgden voor veel complimenten! Ik wil jullie daarom nogmaals bedanken voor de inzet en professionaliteit!
Reactie klant op popjazz duo: “Het optreden van Katelijne en de gitarist was zeer goed. Duidelijk een duo met veel ervaring en de juiste muziekkeuze, we hebben genoten!
Reactie klant op popjazz kwartet: “Beste Katelijne, hierbij willen wij je bedanken voor de prachtige muziek die jullie tijdens ons diner speelden. Het was precies de muziek, die wij in gedachten hadden en natuurlijk ook geweldig dat onze gasten zelfs nog hebben gedanst!

Wat anderen over jazzzangeres Katelijne van Otterloo zeggen:

Jazz zangeres Katelijne van Otterloo is een overtuigende zangeres met groot improvisatievermogen en onderscheidende performance.”
“Een charmante personality die met veel gemak en beeldend zingt.”
Deze opvallende jazzzangeres staat samen met haar vaste begeleiders garant voor een spannend,  swingend en soms ook ontroerend samenspel. Het is muzikaal, puur en bovenal volstrekt natuurlijk.” (Radio programmeur Imme Schade van Westrum).
“Haar stem grenst aan magie” (J. van Zon, concert recensie)

Jazzzangeres Katelijne CD’s, optredens, recensie Rita Reys

Ze maakte al verschillende CD albums waarvan ook 2 releases in Bangkok (Thailand) en voor ‘Colors of Jazz’ (2008) kreeg zij een zeer bijzondere hoestekst aanbeveling van niemand minder dan First Lady of Jazz: Rita Reijs:
Love, words set to music. Katelijne is relaxed. Haar frasering, haar gevoel voor swing en timing is er altijd. Haar optreden is bescheiden, maar tegelijkertijd ook zeker en overtuigend. En dat is goed. Zo hoort het!”

Ze deed een theatertour met haar kwintet door Nederland en trad op in Thailand, Frankrijk, Zwitserland, België, Noorwegen, Italië en Duitsland.

Dit genre muziek, gecombineerd met de professionaliteit, muzikaliteit en flexibiliteit van haar en haar begeleiders op gitaar, (contra-)bas, desgewenst piano, drums en blazer, zorgt voor ruimte voor expressie en dynamiek in deze pop-jazz muziek. Een waardevolle en onderscheidende performance van een jazz zangeres met geweldige begeleiders voor een stijlvol en swingend muzikaal intermezzo.

Katelijne zingt ook Franstalige liedjes, zie video hiernaast

Zie voor meer video’s en informatie ook de website van jazz zangeres Katelijne van Otterloo  www.katelijne.nl

Samen met gitarist Wolf Martini en/of bassist Bas van Otterloo vormt Katelijne een indrukwekkend gitaar – zang duo of gitaar-zang-bas trio. Katelijne bespeelt daarbij ook percussie-instrumentjes.
Ook mogelijk om gitaar-bas duo  (Bas en Wolf) samen op te laten treden als soul-jazz duo Martini Suits. Katelijne kan eventueel later ook meedoen.


Naast pop-jazz zangeres is Katelijne van Otterloo ook een graag geziene master of ceremony of lady speaker op bedrijfsevenement, gala diner, award uitreiking of jubileum viering, waarbij zij ook een dubbelrol kan vervullen als zangeres met haar live band (duo, trio of kwartet).

Als gastvrouw leidt Katelijne de gasten op een professionele en ontspannen manier door het programma, kondigt sprekers, artiesten en optredens met verve aan en kan ook een interview doen met bijvoorbeeld de directeur als variant op een speech van de directeur. De rol als ceremoniemeester is haar op het lijf geschreven.

Pop jazz zangeres Katelijne van Otterloo

CD album Katelijne van Otterloo Cat’s Tale (2013)

Pop jazz zangeres Katelijne van Otterloo

SACS Marantz featring jazz zangeres Katelijne van Otterloo t.g.v. 30 jarige jubileum Ken Ishiwata (2009)

Pop jazz zangeres Katelijne van Otterloo

CD album jazz zangeres Katelijne van Otterloo ‘Colors of Jazz’ (2008)

Pop jazz zangeres Katelijne van Otterloo

CD album jazz zangeres Katelijne van Otterloo ‘Full Colour’ (2004)

Pop jazz zangeres Katelijne van Otterloo

CD album jazz zangeres Katelijne van Otterloo ‘Epps & Cathy’ (duo met gitarist Albert Deinum) (1997)

Voordat Katelijne aan haar solo zangcarrière begon, scoorde zij top 40 hits met haar meidengroep Exposure in de jaren ’90. In deze tijd presenteerde zij ook dagelijks het tv programma EXPLOSIEF van SBS6, primetime, in duo presentatie samen met Jeroen van der Boom.
Als jong meisje van 7 genoot zij 13 jaar lang van klassieke pianolessen en maakte zij haar eigen shows, met liedjes en acts, tussen de schuifdeuren. Tijdens haar bouwkunde studie aan de TU in Delft was zijn leadzangeres van diverse band van jazz tot disco en zelfs rock. Na haar afstuderen heeft zij zich gespecialiseerd in de jazz en popjazz muziek, waar haar liefde naar uitgaat.
Met deze muzikale achtergrond is jazz zangeres Katelijne van Otterloo een volwassen zangeres met krachtige persoonlijkheid en sterke performance.
Quotes:
Katelijne sings, swings, flirts and touches. She crawls under your skin and leaves a wonderful memory
Katelijne van Otterloo is a singer who is convincing, has a great ability to improvise and therefor has a distinctive performance. A personality who sings with great ease and expression. It’s musical, pure and above all completely natural.
Her voice is like magic
Katelijne van Otterloo
is one of Holland’s finest popjazz singers and she calls her performances ‘popjazz with a spark’! Her repertoire varies from sophisticated background music to a funky-latin popjazz performance where people might want to dance to! With her duo, trio, quartet or quintet or even as featuring vocalist, Katelijne is a popular artist and often seen at high-end events and festivals.
Katelijne released 5 CD albums in Holland and 2 albums in Bangkok, made a theatertour in Holland and also performed in Thailand, France, Switserland, Germany, Belgium, Norway and Italy.

Also check www.katelijne.nl

  • Katelijne van Otterloo jazzzangeres
  • Trefwoord

  • Categorie

  • Genre

  • Thema

  • 1 (20%) 2 votes