Divertimento klassiek dames ensemble

Klassiek ensemble, klassiek dames trio

Reactie klant:
We zijn erg tevreden over de bijdrage van Divertimento op ons feest! De dames waren erg vriendelijk, ze hebben van tevoren met ons overlegd over het repertoire. Ze hebben prachtig gespeeld. Mooie muziekstukken en heel goed uitgevoerd. Het zorgde voor een goede sfeer op ons feest. Precies zoals we in gedachten hadden.
Heel erg bedankt! Vriendelijke groet, ”

Klassiek ensemble Divertimento is een dames trio, uit te breiden naar kwartet. Dit ensemble speelt bekende licht klassieke stukken en toegankelijke salonmuziek. Uitstekend geschikt als achtergrondmuziek tijdens een stijlvolle receptie of chique diner, maar kan ook concertant op de voorgrond treden. Dit vrolijke licht klassieke muziek trio bestaat uit piano, cello en viool. Maar kan eventueel ook als strijkkwartet optreden.

Klassiek ensemble met 3 dames
salonmuziek met pianotrio of strijkkwartet

Het repertoire van dit klassiek ensemble strekt zich uit over drie eeuwen: van klassiek tot salonmuziek, zoals Mozart, Weense walsen, ragtimes, polka’s tot Argentijnse Tango’s. Eventueel is dit dames trio uit te bereiden met extra violiste. Daarnaast behoort ook een bezetting bestaande uit vier strijkers tot de mogelijkheden.

Fijne salonmuziek van dit compact klassiek ensemble Divertimento, altijd feestelijk gekleed in chique jurken in kleur of juist in gepast zwart. Drie professionele vrouwelijke musici leveren met hun muziek en uitstraling een onmisbare bijdrage aan uw feestelijke bijeenkomst, bruiloft of begrafenis.

Repertoire dames trio Divertimento

Het repertoire van de dames past in de traditie van de vroegere salonmuziek. Maar ook populaire melodieën uit musicals en films staan op het programma. Zij spelen o.a.:
Dreaming van Archibald Joyce /  Hongaarse dans no. 5 van Johannes Brahms / Air van Johann Sebastian Bach / The Entertainer van Scott Joplin / La Serenata van Gaetano Braga met sopraan Waldin Roes

Beluister hier enkele fragmenten:

 

 

Celliste Trix van Dijk, oprichtster en zakelijk leider van dit dames ensemble, studeerde cello bij Jo Eberle in Rotterdam. Haar docente liet haar een bijzondere Italiaanse cello uit 1735 na. Trix werkte mee aan talloze cd-, tv- en dvd-opnames. “Muziek betekent alles voor me. Het is de invulling van mijn leven.”

De Zwitserse violiste Barbara Kurmann studeerde in Winterthur, nam deel aan masterclasses in Duitsland en Engeland, kreeg beurzen voor vervolgstudies in Oxford en Rotterdam waar zij cum laude afstudeerde. Barbara treedt op met verschillende kamermuziekformaties in het binnen en buitenland. Sinds een aantal jaren is Barbara lid van het Trio Aleotti. Haar Italiaanse viool is gemaakt door Giuseppe Castagnino. ‘In muziek kan ik alles kwijt wat ik in het leven belangrijk vind.’

Pianiste Janine de Leeuw ontwikkelde zich tijdens haar studie aan het Utrechtse conservatorium al tot kamermuzikante. Repertoire voor piano vierhandig vertolkt zij samen met pianiste Karin Kuiper. Het samen muziek maken is haar passie, daarom treedt Janine ook graag op als liedbegeleidster. ‘Muziek is een noodzakelijkheid in het leven!’

  • strijkje klassiek
  • Klassiek ensemble Divertimento
  • Strijkkwartet Divertimento
  • Klassiek ensemble Divertimento
  • Strijkkwartet Divertimento
  • Klassiek ensemble Divertimento, dames trio bestaande uit viool, cello en piano
  • Strijkkwartet Divertimento
  • Strijkkwartet Divertimento
  • Klassiek dames ensemble divertimento
Beoordeel pagina