Paul's Soul and Jazz

Paul’s Soul and Jazz

Paul is bekroond als Soul and Jazz talent door de NPO en omschrijft zijn muziek het liefst als ‘akoestische soul met blues & jazz invloeden’, een must see!

Soul and Jazz gitarist/zanger Paul is een speelse singer-songwriter van lyrische liedjes die ook te horen zijn op zijn EP’s Riot & Keep Your Soul Together. Een trefzekere stem, het geluid van een hedendaagse Crooner!

Biografie

Al van jongs af aan is Paul gegrepen door muziek en hij had dan ook altijd zijn gitaar bij zich. Hij begon met ‘optreden’  voor zijn vriendjes die buiten speelden en zijn muziek leraar op de middelbare school ontdekte al snel zijn zangtalent.
Pas na wat omzwervingen ging hij naar het Conservatorium in Amsterdam van waaruit hij is uitgegroeid tot een groot soul and jazz talent.

Zijn muzikale helden zijn Sly Stone, Miles Davis, Otis Redding, Nat King Cole and alles tussen Big Bill Broonzy en Louis Armstrong. Hij heeft op vele soul en jazz podia gestaan en in clubs als Wicked Jazz Sounds en was de leadzanger van The Young Sinatras, The Wicked Jazz Sounds Band, Crooners Echo, Scallymatic Orchestra,  The Very Next  en The Amsterdam Headliners en gastzanger bij vele bands en orkesten. Nu schrijft hij dus ook zijn eigen soul en jazz music: ‘Muziek met mijn eigen verhaal. Het is allemaal heel persoonlijk

Solo en Duo optreden

Paul’s Soul and Jazz is dus een een-mans-band, een solo optreden, met bekende soul en jazz standards, zo nu en dan afgewisseld met zijn eigen liedjes: semi-akoestisch met soul, jazz & blues invloeden. Heerlijk relaxte muziek voor een borrel of receptie, verjaardaglunch of tuinfeestje. Hij kan voor zijn eigen compacte geluidsetje zorgen.

Paul is ook in duo vorm te boeken met contrabassist, pianist of gitarist.

Het jazz kwartet Crooners Echo, onder leiding van de geweldige soul and jazz zanger Paul, wordt bejubeld door de natuurlijke manier van spelen, de sophisticated, smooth sound, de open arrangementen en de swingende grooves waarmee de jazz standards en popstandards uit de jaren 50 en 60 worden gebracht. Deze ‘crooners’ doen hun naam eer aan en willen niets liever dan delen met hun publiek waar echte muziek om draait!
  • Paul's Soul and Jazz - akoestische soul met blues & jazz invloeden
  • Trefwoord

  • Categorie

  • Genre

  • Thema

  • Beoordeel pagina