Flamenco duo Arturo

Spaanse gitarist / Flamenco duo of trio Arturo

Spaanse gitarist Arturo als solist of met zijn flamenco duo, heeft zijn voetsporen in de Nederlandse muziekscene ruimschoots verdiend. Zijn virtuositeit en gevoel voor ritme en melodie maken hem tot een zeer complete Spaanse gitarist, misschien wel één van de meest complete van Nederland.
Buiten Nederland heeft Arturo ook zijn sporen nagelaten, zo heeft hij opgetreden in de meeste West-Europese landen en ook in Turkije, Marokko, Ethiopië en Argentinië. Vanaf 2003 treedt hij jaarlijks op in theater tournees met de groep La Primavera.

Spaanse gitarist, solo, duo of trio

Deze uitstekende Spaanse gitarist / flamenco gitarist Arturo is te boeken als als solist, als duo met de geweldige Spaanse flamenco zangeres Erminia en in trio met percussionist er bij. Optioneel nog uit te breiden met een optreden van een flamenco danseres of danseressen. Zie ook Flamenco Fuego Grande.
Ze kunnen samen een concert geven als een soort intermezzo tijdens een bedrijfsevenement of ander (privé-) feest of als theater of festival act, maar ook als sfeer duo tijdens een evenement dat een Spaans karakter mag hebben.

Reactie klant: “We hebben een fantastische avond gehad en vonden het een mooi optreden. Vooral één nummer was erg bijzonder (ik ben helaas de titel vergeten, maar het lied was dacht ik geschreven door een bekende dichter) Prachtig gespeeld en gezongen. Mijn ouders hebben genoten! Arturo en Ermina zijn naast goede muzikanten een ontzettend aardig stel. We wensen ze heel veel succes toe en willen hun erg bedanken voor hun bijdrage aan een hele geslaagde avond! Nogmaals hartelijk dank!”

Arturo is geboren in Den Haag in 1981 als zoon van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader, begon op zijn elfde met gitaar spelen en ging op zijn vijftiende naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om klassiek gitaar te studeren. Al snel daarna maakte hij contact met de flamenco en verdiepte hij zich in deze stijl.
Na twee jaar studeren in Den Haag besloot hij zich volledig toe te wijden aan de flamencogitaar en vervolgde hij zijn studie bij Paco Peña, Ricardo Mendeville en Hans van Gogh aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in mei 2003 afstudeerde.
Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. de gitaristen Paco Serrano en Moraíto en de zangers David Pino en José Parrondo.
Arturo treedt solo op als Spaanse gitarist / flamenco gitarist maar ook als begeleider van diverse flamenco zangeressen en Flamenco ensembles in binnen- en buitenland.

  • Flamenco gitarist Ramón Arturo, als trio in Flamenco trio Arturo
  • Trefwoord

  • Categorie

  • Genre

  • Thema

  • Beoordeel pagina