Tango duo met tango gitarist Kay

Tango gitarist in duo met bandoneonist

Tango duo Kay: “bij tango is het vooral de melancholie in de muziek die een gevoelige snaar raakt, echter is de typische tangoswing het belangrijkste binnen het tango genre. Vanuit deze tangoswing, ontstaat de melancholie.” Kay Sleking is dé tango gitarist die deze gevoelige snaar bij zijn publiek kan raken. Kay speelt naast zijn solo optredens als tango gitarist ook met diverse uitstekende bandoneonisten in duo vorm. Deze tango ensembles zijn zeer getalenteerd en virtuoos en kunnen zowel een programma voor dans salons (milonga) spelen als concertant repertoire. Maar ook voor sfeermuziek op bedrijfsevenementen is dit duo een uitstekende keuze. Het duo wordt regelmatig gevraagd voor diverse settings.

Ook leuk om te weten is dat Kay ook een hele goede tango danser is! Een ‘uitstapje’ als danser is dus ook bespreekbaar.

Kay speelt tango in uiteenlopende formaties. Hij treedt op als solist, als begeleider, in een ensemble of in een compleet orkest. Bijzonder puur klinkt de tango als Sleking solo speelt. Maar ook in combinatie met een bandoneonist, violist, pianist, contrabassist of een zanger klinkt zijn tango prachtig melancholiek.
Naast gitaar speelt Sleking ook contrabas in verschillende formaties.

Sinds begin jaren negentig treedt Sleking met verschillende musici op in concertzalen in binnen- en buitenland. Hij was onder meer te horen in Het Concertgebouw en De Kleine Komedie in Amsterdam, en in de Rotterdamse Doelen. Hij speelde op het Ullapool Guitar Festival in Schotland, het Healdsburg Guitar Festival in San Francisco en het Festival de Fénétrange in Frankrijk.

Beoordeel pagina