Argentijnse muziek van tangozangeres en gitarist

Tango zangeres met gitarist: duo Buenos Aires

Argentijnse muziek van tango zangeres en gitarist

Tango duo Buenos Aires wordt gevormd door tango gitarist Alvaro en tango zangeres Mirre. Zij zijn uitstekende vertolkers van de tango muziek:
dé Argentijnse muziek die staat voor passie en sensualiteit. Twee werkelijk fantástische musici; muziek van zeer hoge kwaliteit.
Met de Argentijnse tango gespeeld door dit gitaar – zang duo krijgt uw feest, evenement of receptie een warmbloedige, dynamische en karaktervolle sfeer.  Voor feesten in thema Zuid-Amerika of Argentinië is dit tango duo zeer gepast.
Gezien de kwaliteit van dit tango gitaar-zang duo dus zeker niet alleen geschikt als sfeermaker door het spelen van achtergrondmuziek, maar ook als muzikaal intermezzo met een mini-concertje als intermezzo tijdens uw diner of andere bijeenkomst waarbij de gasten zijn geplaceerd.

Tango Duo Buenos Aires: zeer internationaal en mét CD

Zij maakten samen een prachtige CD in Buenos Aires als resultaat van jaren samenwerken, onderzoeken en optreden in landen als Nederland, Rusland, Frankrijk, Spanje en natuurlijk Argentinië.
Beluister hier 2 prachtige stukken van de CD:
Beatriz:

Terruño

 

Tango zangeres Mirre studeerde af op de latin afdeling van Codarts, Conservatorium Rotterdam, en ontwikkelde zich in verschillende Zuid-Amerikaanse muziekstijlen.

Dit Argentijnse duo is ook in grotere bezettingen te boeken met bandoneon, gitaar en viool, vraag Buro van Otterloo naar de mogelijkheden.

Mirre Valkenburg (1983) heeft zich tijdens haar bachelor opleiding Latin Zang aan Codarts, Conservatorium van Rotterdam op verschillende zuid-amerikaanse muziekstijlen toegelegd. Haar focus ligt nu vooral op tango en Argentijnse folklore. Ze deed ervaring op als gastzangeres van tango orkest OTRA en zong met verschillende andere formaties, zoals Trio Xaramundi en Choro de Maas. Het grootste deel van 2010 bracht zij door in Buenos Aires, Argentinië, waar zij lessen kreeg van o.a. Sandra Luna, Lidia Borda, Gabriel Menendez(voormalig zanger Sexteto Canyengue) en pianist Matías Álvarez. Ook heeft zij daar de CD “Paisaje” opgenomen met gitarist Alvaro Rovira Ruiz, die zij nu in binnen- en buitenland presenteren.
Repertoirelijst Tango duo Buenos – zangeres en gitarist

Tango:
A media Luz
Malena
María
Ché bandoneón
Fuimos
Los mareados
Nada
Duelo Criollo
Afiches
Garúa
Naranjo en Flor
Volver
Nostalgias
Sur
Soledad

Tango wals:
Flor de Lino
Romance de Barrio
Bajo un cielo de estrellas
Paisaje
Peruaanse wals:
La flor de la canela
Recordando a mi madre
El rosario de mi madre
Alma corazon y vida
Milonga:
Oro y plata
Baldosa floja
Campo afuera
Milonga sentimental
Milonga triste
Negra Maria

Zamba:
Alfonsina y el mar
Zamba para no morir
La pomeña
Zamba de Laurel
Zamba del carnaval
Bajo el azote del sol
Cantora de yala
Al jardín de la república

Chacarera:
La sachapera
Para cantar he nacido
Dejame que me vaya

Chamamé:
Oración del remanso
Merceditas

Andere folklore:
Terruño
Pasarero

Braziliaans:
Sai dessa
E luxo só
Meu drama
Chega de saudade
Corcovado
Pret a porter de Tafetá
Paraquedista

  • Trefwoord

  • Categorie

  • Genre

  • Thema

  • Beoordeel pagina