Tango duo Mendoza

Tango duo Mendoza: meesterlijk bandoneon-gitaar duo

Dit steengoede akoestische tango duo Mendoza op bandoneon en gitaar wordt gevormd door twee zeer professionele tango musici, Santiago en Elliot, die reeds in verschillende tango orkesten en tango ensembles hun sporen hebben verdiend en daarin nog zeer actief zijn. (o.a. Trasnoche tango)

Ze spelen van Milonga del Angel en Adios Nonino van Piazzolla tot andere (tango-) muziek van componisten als Troilo en Cobian  op hun akoestische instrumenten gitaar en hét Argentijnse tango blaasbalginstrument, de bandonéon.

“Het is uitstekend verlopen zaterdag. Mendoza heeft de eerste twee sets binnen gespeeld en is daarna buiten verder gegaan. En wat een sympathieke muzikanten en prachtig repertoire. Wij hebben genoten en kijken terug op een hele fijne avond, mede dankzij hun bijdrage. Vriendelijk groet, Antonie.”
Bandoneonist van dit akoestische tango duo, Santiago, werd geboren in Buenos Aires, Argentinië. Hij was op jonge leeftijd actief als gitarist in verschillende bands, en studeerde klassieke piano aan het conservatorium. De laatste jaren is hij veelgevraagd als gastbandoneonist, en speelde hij onder meer met de Argentijnse Orquesta Tipica Fernandez Fierro, Alfredo Marcucci’s Sexteto Veritango, Tango Dorado. Deze Argentijnse bandoneonist treedt regelmatig op in de Nederlandse tango-scene, waarmee hij in de laatste jaren in de meeste tango scholen en milonga’s heeft opgetreden.
Hij treedt ook regelmatig op bandoneon solo concerten, en sinds 2005 wordt hij vaak uitgenodigd om als solist te spelen voor Luis Bacalov’s Misa Tango, met symfonie orkest en koor.
Samen met het Nationaal Jeugdorkest heeft hij Kurt Weill’s Kleine Dreigroschenmusik opgevoerd, onder leiding van Etienne Siebens.
  • Trefwoord

  • Categorie

  • Genre

  • Thema

  • Beoordeel pagina