Selecteer een pagina
Add to Wishlist

Eerste paal slaan / start bouw

Eerste paal slaan / start bouw

Add to Wishlist

De start bouw of het slaan van de eerste paal of het leggen van de symbolische eerste steen, is een feestelijke gebeurtenis! Of het gaat om de start bouw van een nieuwbouw project van woonwijk, zakelijk pand, station of nieuw bedrijfspand, onze acts in thema bouw zorgen voor een bijzondere en spetterende officiële start en mooi persmoment.

Natuurlijk is het bereiken van het hoogtste punt bouw of de opening van een nieuw pand of project ook een moment om te vieren. Wij hebben dergelijke feestelijke bijeenkomsten al vele malen van passend entertainment (al dan niet op maat) voorzien. Met een treffende openingsact die tevens voor mooie, bruikbare persfoto’s zorgt, wordt zo’n heuglijk moment energiek vastgelegd. En voor de borrel daarna is er dan natuurlijk gezellige (achtergrond-) muziek. Uiteraard kan ook het geluid, licht en eventueel podium door ons worden geleverd tegen marktconforme en zelfs concurrerende prijzen.

 

Percussie act in thema bouw: ‘bouwvakkers’ op bouwmaterialen

Feestelijk en energiek de start bouw aankondigen met een bijzondere percussie act:  percussionisten gekleed als bouwvakkers met veiligheidshelmen en -laarzen, en -hesjes,  die naast op allerlei mogelijke – klinkende – bouwplaats materialen trommelen. Kruiwagen, bouwemmers, cementmolen, olievaten, damwanden (indien aanwezig) etc..

Deze percussionisten kunnen ook de gasten op mobiele trommels begeleiden van de tent (waar meestal een ontvangst is) naar de officiële plek van de start bouw – met een openingsact en eventuele speech. Ook geweldig is wanneer de mensen die gaan speechen (directeur, wethouder, burgemeester bijv.) nog even participeren in de act! Meetrommelen op de olievaten met grote drumsticks, onder leiding van de professionele slagwerkers. Een ludieke opkomst alvorens zij zullen speechen en een mooie vorm van ‘samenwerken’ aan een project. Het hoeft niet, het kán wel! Zie hier een filmpje (of het laatste filmpje op deze webpagina)

 

Zandmannen – animatie en begeleiding, acteurs in zandpakken

De zandmannen zijn eigenlijk levende standbeelden van zand – bouwvakkers van zand. De aannemer zorgt voor een hoop zand waarop zij kunnen staan bij de entree.
Wanneer alle gasten ‘binnen’ zijn, komen deze zandmannen tot leven. De zandmannen halen de gasten en nemen hen mee naar de bouwplaats middels het plaatsen van een bouwlint waarlangs zij lopen. (Helemaal leuk om dit te doen samen met de Percussionisten van DrumBoost ‘bouw’ – swingend naar de bouwplaats!)

Eenmaal bij de bouwplaats staat een betonmolen (door aannemer neer te zetten). Alle gasten kregen bij onderstaande opdracht een klein emmertje waarin de zandman een schepje zand deed. Symbolisch konden alle betrokkenen bij dit bouwproject hun emmertje zand in de betonmolen storten. Ook kan het handje zand storten door de percussionisten worden begeleid onder spanningsroffels. Wanneer er veel kinderen aanwezig zijn bij de start bouw, dan kunnen de zandmannen een leuke interactie met kinderen hebben. Ze krijgen dan een opdracht en pas wanneer deze is uitgevoerd, kan de eerste paal (symbolisch) worden geslagen. Ook kan een van onze Zandmannen (bouwvakkers van zand) als presentator optreden.

 

Doelgroep? Nieuwe bewoners met kinderen? Ouderen? Of alleen zakelijke gebruikers?

De doelgroep van het bouwproject is van belang: wie zijn de toekomstige bewoners of gebruikers? Zijn er ook kinderen aanwezig tijdens het officiële moment? Dan kunnen onze percussionisten zorgen voor extra bouwemmertjes met stokken voor de kinderen en gaan ze samen letterlijk aan de ‘slag’!

Door onze gedegen expertise weten wij de perfecte balans te vinden van muziek, entertainment en acts waarmee uw eerste paal of steenlegging feestelijk onderstreept wordt. Een feestelijke start van de bouw waarbij alles klopt!

 

Presentator in thema Bouw

Ook is een samenwerking met onze ‘projectleider’ Bouwe en goede keuze als er behoefte is aan een ‘presentator’ / iemand die de gasten door het programma leidt en iedereen en alles op een ludieke manier aankondigt. Zie foto’s hieronder.

 

Start bouw / eerste paal slaan act in thema

Bij het slaan van de eerste paal van een bedrijfspand in de Bachlaan traden violistes zelfs in ‘Bach’-kleding op met witte gepoederde pruiken, live spelend op een klassiek stuk van Bach met hedendaagse beats van live percussionist (ook met witte pruik). Op een rake eindstreek en -klap, werd carbiet afgeschoten en streamers de lucht in geschoten! Hilarische act die voor veel applaus zorgde.
Of een operazangeres die aan een bouwkraan aan komt zweven en een kippenvel aria brengt.
Of een luchtacrobatische act aan een bouwkraan op stoere, bombastische muziek….

Buro van Otterloo biedt nog meer percussie openingsacts in thema zoals bijvoorbeeld met olievaten met reactief LED licht, met LED drumwall, met opspattend water of rondlopend als samba band of Brassband, etc.. en in combinatie met Visual LED poi show!