Piero Bianculli pianist jazz trio allround jazz popjazz

Pianist Piero Bianculli voor jazz (achtergrond-)muziek
solo piano, gitaar-piano duo of piano jazz trio

Pianist Piero Bianculli is een fantastisch en begenadigd musicus. Een zeer allround pianist die daarbij ook kan zingen. Zijn specialiteit is jazz, soul én Italiaanse muziek! Een pianist die voor sfeervolle achtergrondmuziek kan zorgen op een aanwezige vleugel of piano, of op zijn eigen strakke wit gelakte ombouwvleugeltje met daarin zijn elektrische piano. Ziet er mooi uit en kan daarbij makkelijk op beschaafd geluidsniveau worden versterkt.

Bianculli duo: piano/zang – gitaar/zang duo

Samen met zijn vaste gitarist Simone, vormt hij het Bianculli duo. Ze spelen allround muziek, licht versterkt op de achtergrond of zelfs geheel in het Italiaans! Deze beide Italiaanse muzikanten zijn multi talented en spelen van Jazz tot easylistening en popliedjes. Desgewenst kunnen zij tijdens het entree van uw gasten ook akoestisch en verplaatsbaar spelen op contrabas/zang (Piero Bianculli!) en gitaar/zang. Tegen kleine meerprijs.

Piero Bianculli jazz Trio: piano – bas – drums

Ook voor een spetterend jazz optreden als concert maar ook als jazzy achtergrondmuziek, heeft pianist Piero Bianculli een mooie compacte bezetting op piano (of rhodes), (contra-)bas en drums. Een geweldig goed jazz trio, dat North Sea Jazz waardig is.
Meesterlijke souljazz!

Repertoire is onuitputtelijk. Van prachtige evergreens uit The American Songbook, tot bossanova’s en samba’s, popballads, Italiaanse muziek en ook eigen stukken. Indien gewenst zingt hij er ook nog eens bij…

Piero Bianculli is tevens de drijfveer achter de Bianculli Piano Show Band. Zij zetten een meesterlijke feest act neer: piano/zang -contrabas/zang – drums/zang uit te breiden naar Show Band met gitaar/zang en zangeres! Pianist en zanger Piero Bianculli zorgt samen met zijn drummer en contrabassist voor een onvergetelijk muzikaal, interactief feest (der herkenning) ! Het publiek kan op de request-cards hun verzoeknummers indienen en BPS speelt het. Zie het filmpje hiernaast.

Niet alleen als solist / pianist te boeken, maar uiteraard ook als begeleider van een geweldige zangeres of in licht versterkt duo Piero Bianculli allround duo (zie filmpje op deze pagina) of akoestisch duo met contrabas of in trio met contrabas en drums, het Italiaanse duo of trio Colore!

Piero Bianculli won met zijn trio in Rome de 1ste prijs in de “European Jazz Contest 2010”

  • pianist Piero Bianculli
  • Piero Bianculli, begenadigd muscus
  • Piero Bianculli, begenadigd muscus
  • Trefwoord

  • Categorie

  • Genre

  • Thema

  • Beoordeel pagina