Selecteer een pagina
Add to Wishlist

Gipsy Jazz Duo Pierre & Sipps

Gipsy Jazz Duo Pierre & Sipps

Add to Wishlist

Gipsy Jazz Duo Pierre & Sipps is een jong, zeer getalenteerd gipsy swing duo dat gezellige Franse én Amerikaans gypsy jazz speelt. Als je Pierre & Sipps hoort spelen, word je meegenomen in stromingen in de jazz:  De Franse traditionele jazz met chansons en zigeunerinvloeden én de wereld van de Amerikaanse traditionele jazz. Een bekende Franse gitarist die door het mixen van deze stijlen bekend is geworden, is Django Reinhardt, door wie dit Franse Gipsy jazz duo zich heeft laten insprireren.

Pierre weet – met Frans als zijn moedertaal – de Franse teksten op een hele geloofwaardige en integere manier te brengen en samen met Sipps voegen ze daar hun virtuoos gitaarspel aan toe.
Met als achtergrond de conservatorium studie ‘jazzgitaar’, zijn zij diep in de wortels van de jazz gedoken en brengen zij dit met verve  ten gehore in hun optredens. Ritmes als swing, waltz, bossa en rumba zullen de wijn en biertjes beter laten smaken…

 

Gispy jazz à la Hotclub de France

Bij Hot Club de France denk je direct aan de broeierige nachtclub uit de dertiger jaren. Violist Stéphane Grappelli en gitarist Django Reinhardt brachten hier een mengeling van Amerikaanse swing en gipsymuziek. Pierre en Sipps, zeer geïnspireerd door deze gitarist, brengen de levendige, energieke muziek van toen weer tot leven.

Dit exclusieve Gipsy jazz duo  zorgt voor gezellige, swingende (achtergrond-)muziek, die niet opdringerig is.  De heren musici Pierre en Sipps zorgen voor een Franse sfeer van weleer. Ontspannen, vrolijk, gezellig. Er wordt echt muziek gemaakt, en dat voel je.

Gipsy jazz duo Sipps speelt semi – akoestisch en is daarom de perfecte live muziek tijdens receptie, borrel, diner, ontvangst waarbij de mensen elkaar ook nog kunnen blijven verstaan. Maar voor een mini-concert is dit gipsy swing duo natuurlijk ook in te zetten.

 

Andere Jazz combinaties: