Dutch entertainment - Holland in a Nutshell

Holland entertainment – Holland in a Nutshell

Holland entertainment  ‘Holland in a nutshell’ (ofwel ‘Holland in een notendop’) voor een typisch Hollands ontvangst!  Met twee Hollandse klompendans meisjes en accordeonist / draaiorgel-man. In een décor van Hollandse tulpen, kazen, groene weide, achterdoek met Hollandse molen en luchten en twee reuzen klompen. Gasten kunnen in de grote klompen staan en met de charmante Hollandse klompendans meisjes op de foto! (geen fotograaf, gasten nemen zelf foto’s met hun telefoon of fototoestel). Dat is altijd een groot succes en zorgt voor memorabele momenten en souvenirs voor internationale gasten!

Holland in a Nutshell op buiten locaties

Holland in a Nutshell is ook een graag geziene act in winkelcentra, outlet centra en op outdoor festivals met Hollands thema! Zoals bijvoorbeeld het Tulpenfest in Postdam.
Er klinkt gezellige draaiorgelmuziek met bekende oude én nieuwe liedjes. Van de Driekusman tot Frans Bauer! (die overigens fan is van de muziek en act van onze draaiorgelman!)

Hollands entertainment in traditionele Hollandse klederdracht

De klompendans meisjes kunnen zeer traditioneel Hollands gekleed gaan. Ze dragen lange rokken met schorten, bloesjes met ‘krablap’, klompen de bekende witte hul (mutsje). Ook de accordeonist die de klompendans live begeleid, is traditioneel Hollands gekleed. Maar de meisjes zijn ook te boeken in een meer hedendaagse of sexy Hollandse outfit…. (zie kopfoto rechts). De accordeonist bedient ook zo nu en dan het draaiorgel en er zijn verschillende draaiorgels van klein tot groot.

Interactie van Hollandse artiesten met de gasten

De Hollandse klompendans meisjes  nemen ook zo nu en dan een gast bij de arm om een leuk traditioneel klompendansje te maken. Dit zorgt voor een ontspannen Hollandse sfeer waar veel kan worden gelachen! Ook kunnen de gasten een kort klompendanjes leren van de meisjes, ze kunnen daar extra klompen voor meenemen. Eventueel kunnen deze Hollandse artiesten ook een korte act doen op een podium waarbij, indien gewenst, ook de gasten worden betrokken bij het laatste dansje!

Voor meer Holland entertainment klik hier
We bieden verschillende bands, acts, randentertainment en hostesses in Hollands thema. Zie hieronder de mogelijkheden.

De Hollandse klompendans meisjes zullen de gasten ontvangen, terwijl er Nederlandse accordeon muziek op de achtergrond speelt van CD of van live accordeonist ook in Hollandse klederdracht of zelfs met Holland draaiorgel in compleet Hollands décor met kazen, tulpen, klompen etc. Daarna wordt er een korte uitleg gegeven over de geschiedenis van de klompendans (voice-over of live indien mogelijk) en de typische Hollandse kledij die de klompendans meisjes dragen.

Clog dance girls for your Holland themed party.

Accordeonist Jaap speelt vrolijke, zonnige muziek op zijn accordeon en dat terwijl hij rondloopt. Van de ene groep mensen naar de volgende. Virtuoos speelt hij de ‘weddingmarch’, maar ook ‘la vie en rose’ en liedjes om mee te zingen, om naar te luisteren of op te dansen.

Bij een feest stemt Jaap zich per liedje af op een kleine (of grote) groep mensen om daarna als een ware ‘troubadour’ door te trekken naar een volgende groep, alwaar naar gelang de wensen, weer een ander lied kan gaan klinken. Zo ontstaat er gauw, al pratend en zingend, een gezellige sfeer waarin aan iedere muzikale wens zoveel mogelijk tegemoet wordt gekomen.

Accordeonist troubadour speelt van ingetogen achtergrondmuziek tot uitbundige feestmuziek

Een Delfts blauw souvenir dat niet alleen bij de toerist tot de verbeelding spreekt. Het Delfts blauwe boertje en boerinnetje verbeelden de welbekende kus. Zij komen tot leven op de klanken van Oud-Hollandse draaiorgelmuziek. Als poppetjes uit een muziekdoosje dansen en klappen zij tot de kus hen weer verstilt.

Delfts blauw standbeeld - hollands entertainment

Als randentertainment kunnen de Femmes de la Nuit voor de ontvangst zorgen in stijl en zich gedurende de avond in verschillende gedaantes vertonen en animeren (natuurlijk gekleed in stijlvolle Hollandse outfits). Zo ook enthousiasmeren bij de dansvloer als er gedanst mag worden!

Femmes de la Nuit - hostesses en danseressen

Het draaiorgel type ‘Het Pierementje’ is klein genoeg om naar binnen te worden gereden en wordt bediend door een meneer die voor deze gelegenheid in een speciaal oud Hollands kostuum kan staan. Het draaiorgeltje word nog met de hand gedraaid, zodat het ouderwetse idee terug is. Er staan gezellige meezingers op, dus het is altijd feest. Ook kunnen andere mensen de uitdaging aan van orgeldraaien.
Samen met de Hollandse dames is het ook een erg leuke fotolocatie, waar uw gasten op de foto kunnen met echt Hollandse personen.

Clog dance girls for your Holland themed party.

De Hollandse steltenlopers Dutch Diva’s zwieren statig rond op uw evenement in thema ‘Holland’. Met een draagbaar boxje spelen ze ook gezellige muziek af waarop zij dansen. Uiteraard op de foto met uw gasten en zorgen voor een welkom ontvangst.

Steltenlopers act thema Holland,

Steltenlopers act thema Holland, Dutch Diva’s on stilts

Hollandse zangeressen act de Meisjes met de Wijsjes
Unieke Nederlandse vocal popgroep

Deze Hollandse zangeressen act de Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocal popgroep die sinds 2015 de harten van het publiek verwarmt met de heerlijke nostalgie van het Nederlandstalige lied. Nederlandstalige klassiekers van toen en nu blazen zij, met een theatrale knipoog, nieuw leven in door er een unieke, vierstemmige draai aan te geven. A capella of met begeleiding, versterkt en akoestisch. De Meisjes klinken als een sprankelend, fris en krachtig geheel. Het is steengoed, ludiek én bijzonder!

  • Trefwoord

  • Categorie

  • Genre

  • Thema

  • 5 (100%) 1 vote